افزایش عمر لپ تاپ با کنترل دمای آن

افزایش عمر لپ تاپ با کنترل دمای آن

1398/02/08

معرفی و تشریح روش های سخت افزاری و نرم افزاری برای افزایش عمر لپ تاپ با کنترل دمای آن

افزایش عمر لپ تاپ با کنترل دمای آن

بسیار برای ما پیش آمده است که در حین کار با لپ تاپ خود با افزایش دمای آن مواجه شده ایم. باید بدانید که افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ ممکن است به قطعات مختل آن از جمله CPU لپ تاپ آسیب برساند و سبب خرابی قطعات لپ تاپ شما شود. در این مقاله پی تی ام البرز قصد دارد تا راه های کاهش دمای لپ تاپ را برای شما عنوان کند تا از این طریق بتوانید عمر لپ تاپ خود را افزایش دهید.

یکی از نشانه های افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ، کار کردن فن لپ تاپ با حد اکثر سرعت آن می باشد. زمانی که دمای لپ تاپ شما از حد نرمال بیشتر شود، CPU به طور خودکار برای پایین آوردن دما، سرعت کلاک خود را کاهش می دهد از این رو سرعت لپ تاپ نیز به طور محسوسی کاهش پیدا می کند. در برخی از لپ تاپ ها، زمانی که دما به بیش از حد مجاز برسد، لپ تاپ به صورت خود کار خاموش می شود تا دما کنترل شود و آسیبی به قطعات وارد نشود.

دلیل افزایش دمای بیش از حد لپ تاپ ها می تواند مسدود شدن منفذه های تهویه هوای لپ تاپ به واسطه گرد و خاک و یا چرخش بیش از حد فن لپ تاپ و نیز عدم استفاده و تعبیه خمیر سیلیکون بین قطعه گرماگیر و باشد.

اما چگجونه باید از افزایش دمای لپ تاپ خود جلوگیری کنیم؟

در ادامه با چندین روش برای جلوگیری و رفع افزایش دما در لپ تاپ ها آَنا خواهید شد.

  1. حل مشکل احتمالی سیستم خنک کننده داخلی لپ تاپ

در داخل لپ تاپ ها، فن هایی برای خنک نگه داشتن کارت گرافیک و نیز پردازنده مرکزی قرار گرفته است. به مرور زمان، نفوذ گردو خاک می تواند سبب کاهش سرعت این فن های خنک کننده شود. اولین و مهم ترین کاری که می توانید برای رفع و یا جلوگیری از افزایش دمای لپ تاپ خود انجام دهید، تمیز کردن این فن های خنک کننده می باشد. برای تمیز کردن فن ها از یک پارچه کتانی استفاده کنید که به الکل آغشته باشد. استفاده از سایر پارچه ها می تواند سبب به جای ماندن پرز پارچه و نفوذ در سایر قطعات شود و خود خرابی به جای بگذارد. پس از اینکه فن ها را تمییز کردید، قبل از روشن نمودن لپ تاپ مطمعن شوید که اثر الکل به روی فن ها کاملا از بین رفته است. می توانید برای تمیز کردن گرد و غبار از بین پره های فن، از اسپری هوا و یا جارو برقی استفاده نمایید که در این صورت برای جلوگیری از خرابی فن، آن را فشار دهید تا مانع چرخش اشتباه آن شوید. قدم مهم بعدی تمیز کردن راه خروج هوای گرم با استفاده از جارو برقی می باشد. این قسمت معمولا در بغل و کناره لپ تاپ ها تعبیه شده است. منفذه های دیگری نیز در قسمت زیر و یا بغل لپ تاپ وجود دارد. این منفذه ها کوچک تر هستند و به منظور مکش هوای خنک به درون لپ تاپ توسط فن ها، ایجاد شده اند. برای تمیز کردن این منفذه ها باید از اسپری هوا فشرده شده استفاده نمایید. بین سطوح صاف CPU و قطعه گرماگیر، یک خمیر سیلیکونی قرار داده شده است که به مرور زمان و استفاده از لپ تاپ، حجم این ماده کم می شود. به منظور جلوگیری از افزایش دمای CPU می توانید پس از مدتی که از لپ تاپتان استفاده می کنید میزان این خمیر را افزایش دهید. دقت کنید که در صورتی که با معماری کامپیوتر و قطعات لپ تاپ آشنایی نداریدف حتما از کسی کمک بگیرید که این علم را دارد در غیر این صورت می توانید به بخش های مختلف لپ تاپتان آسیب وارد نمایید.

  1. قرار دادن لپ تاپ به روی سطح سخت و صاف

در اکثر لپ تاپ ها محفظه های مکش هوا و خنک کننده در زیر لپ تاپ قرار دارد، از این رو قرار دادن لپ تاپ به روی سطح های ناصاف هم چون پتو، بالشت و یا پای شما می تواند سبب مسدود شدن نفوذ هوا به لپ تاپ شود و سبب افزایش دمای لپ تاپ خواهد شد. ازاین رو همواره برای قرار دادن لپ تاپ خود به روی سطح ها از پایه های استاندارد استفاده نمایید.

  1. خرید پایه های خنک کننده خارجی

خنک کننده های خارجی نیز می توانند به نوبه خود در کاهش دمای لپ تاپ شما موثر باشند اما باید توجه کنید که در صورتی که شما اطلاعی در مورد مکان ورود و خروج هوا به لپ تاپ خود نداشته باشید، استفاده از خنک کننده های خارجی می تواند مشکل را حاد تر کند!

زیرا خنک کننده و فن های داخلی لپ تاپ برای مکش هوای خنک از منفذه های زیر لپ تاپ استفاده می کند بنابر این قرار گرفتن خنک کننده خارجی در زیر لپ تاپ که هوای لپ تاپ را مکش می کند، نه تنها باعث خنک شده لپ تاپ شما نمی شود بلکه خود نیز دمای لپ تاپ را بیشتر افزایش می دهد.

اگر منافذ تهویه هوای لپ تاپ شما در زیر آن قرار دارد، باید خنک کننده‌ای را انتخاب کنید که جریان هوای خنک را به بالا و یا به عبارت دیگر به داخل لپ تاپ هدایت کند. همچنین می‌توانید از پدهای خنک کننده‌ای استفاده کنید که برقی نیستند و فقط گرما را جذب خود می‌کنند.

  1. خنک کردن لپ تاپ با استفاده از روش نرم افزاری

علاوه بر روش های سخت افزاری که برای خنک کردن لپ تاپ در دسترس قرار دارد، شما می توانید با استفاده از روش های نرم افزاری نیز به کاهش دما و نیز کنترل دمای لپ تاپ خود بپردازید.  لازم به ذکر است که استفاده از روش‌های نرم افزاری برای جلوگیری از افزایش دمای لپ تاپ به معنای قربانی کردن عملکرد برای محافظت از سخت افزار است.

شما می‌توانید با کاهش روشنایی صفحه و یا کاهش سرعت کلاک CPU، مانع افزایش بیش از حد دمای لپ تاپ شوید. اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید، می‌توانید در تنظیمات BIOS لپ تاپ خود، سرعت کلاک یا ولتاژ CPU را کاهش دهید و یا می‌توانید از نرم افزارهایی که به همین منظور طراحی شده‌اند، برای انجام این کار استفاده کنید.

برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه طراحی سایت، اپلیکیشن و یا دیگر علوم کامپیوتری می توانید به بخش وبلاگ سایت پی تی ام البرز مراجعه نمایید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

نظر خود را بنویسید